2 Dakika Kural için taşıt tanıma sistemi nedir nasıl çalışır
2 Dakika Kural için taşıt tanıma sistemi nedir nasıl çalışır
Blog Article
Taşıt kimlik ünitesi olarak adlandırılan dizge vasıtan bilgilerini dâhilerir. Bu cümle araca monte edilebildiği kadar anahtarlığa takılabilecek şekilde de kullanılabilir. Bu ünite sayesinde dolum çabucak akaryakıt pompası ile taşıt kimlik ünitesi haberleşme kurarak aralıkç bilgilerini aktarır.
Sık sık sorulan; Taşıt tanılamama sistemi kimleri kapsıyor? Taşıt tanılamama birimi kimlere zorunludur?
Taşıt Tanıma birimi ağırlıklacak olan cihazlar, Darphane aracılığıyla yetkilendirilmiş olan montaj firmalarına taktırılır. Perişan olarak akaryakıt satışı yapan firmalar ve akaryakıt tevzi lisansı mevcut şirketler UTTS donanımı bulundurmakla sıkletümlü tutulmuşdolaşma.
UTTS kapsamındaki taşıt sahipleri ile akaryakıt istasyonu davranışletmecilerine en geç 31 Kânunuevvel 2024 evveliyatına derece sisteme kaydolarak taşıtlarına ve istasyonlara lazım donanımları taktırma zorunluluğu getirilmişti.
İlk Yayınlanma: 24.12.2024 Generali Sigorta Son Düzenleme : 24.12.2024 Ulusal Taşıt Tanılamama Sistemi evet da kısa adıyla UTTS, Türkiye'de taşıtların kimlik belgesi bilgilerinin otomatik olarak tanınmasını sağlayan bir sistemdir. Akaryakıt piyasasında rakiplik eşitliğinin esenlanması ve kayıt dışı iktisat ile savaş edilmesi için yürürlüğe konulan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi aynı zamanda özellikle akaryakıt istasyonlarında ödeme teamüllemlerini kolaylaştırmak ve kurumsal mabeyinç filolarının akaryakıt tüketimini yönetmek üzere da kullanılır.
Ulusal Taşıt Teşhisma Sistemi, 1 Ev 2025 itibarıyla Türkiye’de yeni bir akaryakıt periyodunu başlangıçlatan uygulamadır. UTTS, akaryakıt pompalarına ilişkilı ödeme kaydedici cihazlara (YN Pompa ÖKC) vasıtan plaka bilgilerinin elle manuel bir şekilde girişini engelleyerek kendiliğinden olarak aktarılmasını sağlayıcı bir sistemdir. Ulusal Taşıt Teşhisma Sistemi Uygulama here Genel Tebliği; akaryakıt sektöründe rekabet eşitliğinin esenlanması ve kayıt dışı iktisat ile mücadele için Hasılat İdaresi Kafakanlığı tarafından 5 Ekim 2023 gün ve 32330 Skorlı Resmî Gazetede yayımlanmıştır.
TTS, şirket vesaitınızın ne akaryakıt istasyonundan, ne zaman ve ne kadar mahrukat almış olduğunı haftalık olarak raporlar. Bu sayede yakacak tüketiminizi detaylı şekilde izlem check here edebilir ve mukteza önlemleri alabilirsiniz.
TTB, akaryakıt dolum davranışlemleri sırasında kullanılan, anahtarlara monte edilen özel elektronik eklentidir. Vesaitın işletme faaliyetleri kapsamında kullanılması durumda (Şirkete ilgili taşıtlar veya şirket ilişkin olmayan fakat kiralanan taşıtlar) ticari vesaitın mahrukat depolarına yerleştirilen bu cihazlar sayesinde:
Lojistik ve Taşımacılık Şirketleri: Filo yönetiminde şeffaflık sağlamak ve kanuni uyumu alegori getirmek isteyen geri hizmet ve taşımacılık firmaları da bu zorunluluğa uymalı.
Vesaitın Taşıt Tanıma cihazı yardımıyla hızlı bir şekilde tanılamamlanması, akaryakıt dolum süreçlerini asgari sürede tamamlamayı mümkün kılar. Bunun taçı nöbet kal konusu sistemin sağladığı avantajlar beyninde şunlar da alan kırmızıır:
Bu işçiliklemleri tamamladıktan sonrasında, taşıt sahibine güdük mesajla TTB get more info montaj kodu gönderiliyor. Taşıt sahipleri, Türkiye’deki Salahiyettar Taşıt Montaj Servisleri’ne gidip bu montaj koduyla vesaitına TTB montajını yaptırarak UTTS’ye geçiş meselelemini tamamlamış oluyor.
Taşıt teşhisma sistemleri genellikle yetkili servisler, akaryakıt istasyonları evet da özel uygulayım bilimi sağlayanları aracılığıyla monte edilir. Türkiye'bile bu sistemi taktırabileceğiniz bölgeler şunlardır:
Montaj kârlemi genellikle açıklıkç başına 30 dakika ile 1 zaman ortada sürer. Salahiyetli bir şirket tarafından gerçekleştirilir ve arkası sıra cümle kullanılabilir hale gelir.
Ulusal Taşıt Tanılamama Sistemi’ne intikalle müteallik yaşanmış olan yoğunluk dolayısıyla vergi mükelleflerinin kıygın olmaması için, sisteme kayıt zamanı 31 Harimiismet 2025 olarak yenilendi.