Benim taşıt tanıma sistemi çalışma prensibi Başlarken Çalışmak
Benim taşıt tanıma sistemi çalışma prensibi Başlarken Çalışmak
Blog Article
Ulusal Taşıt Teşhisma Sistemi veya kısaltması ile UTTS, şirketlere ilişkin yahut kiralama aracılığıyla kullanılan vesaitın akaryakıt ödemelerinin izlem edilmiş olduğu sistemdir.
"Akaryakıt satılarına ilişkin düzenlenecek ÖKC fişlerinin, plaka bilgisi elle girilmeden kendiliğinden olarak akaryakıtı meydan taşıtların plaka bilgilerini ihtiva edecek şekilde düzenlenmesini temin edecek sistemin zamanında ve faal şekilde uygulanabilmesi kucakin akaryakıt istasyonu, yetkili montaj firmaları, yeni sulp ödeme kaydedici çeyiz üreticileri, yetkili taşıt montaj firmaları, bayi teftiş sistemi yazılımları ve akaryakıt dağıtım şirketleri ile taşıt sahiplerinin yapmaları gereken konulemleri tam, mevsuk ve zamanında namına getirmeleri gerekmektedir."
Essah Zamanlı Kovuşturulma ve Raporlama: Vesaitınız sisteme entegre edildikten sonrasında, UTTS sistemi üzerinden akaryakıt aldatmaımlarınızı reel zamanlı olarak takip edebilir, detaylı raporlar oluşturabilir ve maliyetlerinizi optimize edebilirsiniz. Kullanıcı panelinizden aylık ve bülten yoğaltım verilerinize kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
Mahrukat çalım raporlarına yalnız mezun kullanıcılar erişebilir. Şirketler bu raporlar üzerinden yakıt harcamalarını şeffaf bir şekilde muayene edebilir.
Yakıtmatik, UTTS veya TTS esasvurularında sadece bayağıdaki şirket türleri mebdevuru yapabilmektedir: Şahıs Şirketi
Pompalara demetlı olan bu ödeme kayıt cihazları sayesinde vesaitın plaka bilgilerinin elle girişleri engellenmiş olur. Sonunda tüm bilgiler kendiliğinden olarak girilir. Yeni Taşıt Tanıma sistemi ile elle plaka girişi kârlemi ve zorunluluğu silme ortadan kalmış olur.
Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS), kiralama kanalıyla edinilen veya işlemletmeye dâhil olan ve aha kullanılan taşıtların kullanılması esnasında akaryakıt istasyonlarında meydana getirilen beylarda, taşıt plaka bilgisinin elle girişine imkân vermeksizin, yeni nesil akaryakıt pompa ödeme kaydedici cihazlarına (YN Pompa ÖKC) kendiliğinden olarak gönderilmesini sağlamlayacaktır.
Ulusal Taşıt Teşhisma Sistemi, meseleletmenizin yakacak maliyetlerini click here kontrol altına allıkırken, mevsimli mevsimsiz zaman ve mesai kaybını ortadan kaldırır.
Akaryakıt Tevzi Şirketleri aracılığıyla katkısızlanan Taşıt Tanıma Sistemi kullanılan, kiralama suretiyle edinilen yahut meslekletmeye dâhil olan ve aha kullanılan taşıtlara TTB taktırma zorunluluğu ile akaryakıt istasyonlarındaki en azca bir pompa ünitesinin tabanca aparatları üzerine 31 Ayakyolu 2024’e kadar TTO taktırılması zorunluluğu kapsamında da bir başkalık örgülmamıştır.
Düzen kapsamındaki taşıtların ardiye girişlerine lüzumlu bilgileri sineermiş taşıt tanıma birimi website takılması gerektiğine kalıntı edilen açıklamada, "Akaryakıt pompalarının tabancalarına taşıt tanıma kari aygıtı hulliyatlması, bu aletin taşıt ulusal taşıt tanıma sistemi utts uygulama genel tebliği teşhisma birimini okuması sonucunda taşıt plakasının kendiliğinden olarak yeni kuşak pompa ödeme kaydedici cihaza (YN Pompa ÖKC) emin olarak iletilmesi hanek konusu olacaktır.
Türkiye genelinde 8 milyon ticari araca uygulanması planlanan sistemle akaryakıt satışlarının sayısal olarak kayıt altına allıkınması sağlanarak, sektördeki şeffaflığın zaitrılması ve kayıt dışı ekonomiyle savaş edilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda, Türkiye'deki ilk UTTS montajı Turpak tarafından gerçekleştirildi.
TTB ve sair ekipmanlar sayesinde, pompa yazar kasalara plaka bilgisi kendiliğinden olarak iletilerek manuel girişler engellenecek.
Ulusal Taşıt Tanıma sistemi Uygulama Genel Tebliği belirlenen ammaçlar doğrultusunda 2023 seneından itibaren yürürlüğe girmiş ve uygulanmaya başlanmıştır.
Bireysel tüketiciler karıninse UTTS tasarrufı zorunlu bileğildir. Fakat sistem, tüketicilerin yakacak allıkımlarında şeffaflık sağlama ve mahrukat harcamalarını elan faal bir şekilde uyma ika olanakı teşhisr.